Aktivnosti


Gradska organizacija slepih Beograda uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Sekretarijata za socijalnu zaštitu obeležila je 15.oktobar- Međunarodni dan belog štapa.
Zbog okolnosti koje su prouzrokovane epidemiološkom situacijom, ovaj za nas važan dan realizovali smo u školi Veljko Ramadanović i u dnevnom centru Organizacije.
14.10.2020.godine, na poligonu i u dvorištu škole za učenike oštećenog vida Veljko Ramadanović održano je tradicionalno takmičenje u estetskom i samostalnom kretanju. Takmičilo se ukupno 18 takmičara u 4 kategorije: juniori, kadeti, seniori i veterani.

Tročlani žiri u sastavu Svetlana Vučković, Ljiljana Vučetić i Tatjana Medved doneo je odluku o pobednicima po kategorijama:
 • Juniori
  1. Marko Vidaković ( 66 poena)
  2. Lazar Matić (56 поена)
  3. Nikola Stanković (30 поена)
 • Kadeti
  1. Aleksandar Smukov (107 poena)
  2. Konstantin Nečeski (104 poenа)
  3. Đorđe Šuka (83 poenа)
 • Kadetkinje
  1. Ivana Đorđević (101 poen)
  2. Katarina Lazarević (82 poena)
  3. Darija Matuš (67 poena)
 • Seniori
  1. Ilija Simenović (102 poena)
 • Veterani
  1. Vojo Bogdanović (47 poenа)
 • Veteranke
  1. Emilija Matić (86 poena)
  2. Gorana Trivić (66 poena)
  3. Tanja Veselinović (47 poena)

15.10.2020.godine u dnevnom centru Gradske organizacije slepih uz prisustvo članova organizacije, ministra Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, gospodina Zorana Đorđevića, pomoćnice ministra, gospođe Biljane Barošević, direktora škole Veljko Ramadanović, gospođe Jelene Vukić, profesora orjenatcije i samostalnog kretanja Svetlane Vučković, predsednika Gradske opštine Stari grad, gospodina Radoslava Marjanovića, predstavnika Sekretarijata za Javni prevoz, Sekretarijata za saobraćaj i medija, obeležen je Međunarodni dan belog štapa.

Prisutnima su se obratili predsednik Organizacije Nikola Đorđević, ministar Zoran Đorđević i predsednik opštine, Radoslav Marjanović. Ovo je bila prilika za osvrt na dosadašnju saradnju i rezultate rada Organizacije uz podršku resornog ministarstva i Gradskih sekretarijata.

Nakon dodeljivanja nagrada pobednicima u samostalnom kretanju pomoću belog štapa, održan je okrugli sto pod nazivom "Samostalno kretanje slepih osoba pomoću belog štapa u Beogradu”. Članovi organizacije su bili u prilici da predstavnicima Sekretarijata za javni prevoz i predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj ukažu na problem sa kojima se susreću prilikom samostalnog kretanja u Beogradu.
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa
Fotografija sa Međunarodnog dana belog štapa